Glutenintoleranse?

I begynnelsen av sommeren, allerede i mai, begynte jeg å mistenke at jeg har glutenallergi / reagerer på gluten. Jeg har slitt med magen så lenge jeg kan huske etter at jeg fikk ME for seks år siden (!!), men begynte egentlig å venne meg til det helt til jeg plutselig ble verre da jeg kom hjem til Norge. Jeg elsker brød og rundstykker, men jeg spiser ekstra mye av det i Norge når jeg er på jobb for eksempel. Gluten er det eneste jeg har endret i kosten min i denne perioden som jeg kunne tenke meg at jeg reagerer på, laktose spiser / drikker jeg nesten aldri så det er utelukket. Så jeg tok en tur til legen. 

Jeg fikk beskjed om at jeg hvert fall ikke har betennelse i tarmen og ikke laktoseintolleranse, men gluten har jeg ikke fått sjekket annet enn med en blodprøve enda. Det er en lang prosess og etter en blodprøve fikk jeg beskjed fra sykehuset om at jeg ikke får ta gastroskopi (slange ned i magen) helt enda, så nå skal jeg prøve meg på en glutenfri diett og heller få oppfølgning av fastlegen min. For meg som elsker focaccia, rundstykker, knekkebrød, kaker, pizza, pasta og alt annet med gluten er dette litt krise.. Så nå trenger jeg litt hjelp!

Jeg har opplevd at det er gluten i flere matvarer enn det jeg tror, og det frustrerer meg veldig. Jeg kan ingenting om å lage glutenfri mat, jeg vet bare at det er gluten som gjør at ting hever, og jeg er avhengig av å kunne lage “vanlig” brødmat uten gluten. Derfor er jeg på jakt etter glutenfrie oppskrifter! Har noen av dere glutenallergi / glutenintolleranse og har noen tips til meg? Del gjerne oppskrifter i kommentarfeltet, kom med generelle tips eller legg igjen link til en blogg om du har eller vet om noen som skriver om det samme! 

Jeg kommer derfor også til å fokusere litt mer på glutenfritt fremover, både i Londontipsene til restauranter og kafeer med glutenfrie alternativer, samt glutenfrie oppskrifter her på bloggen om jeg klarer å komme frem til noe bra. ?

Har du noen gode tips eller oppskrifter til meg? Da sier jeg tusen takk på forhånd og håper at du vil dele de i kommentarfeltet!

xoxo

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *