Fremtiden

For ganske nøyaktig to år siden skrev jeg et innlegg om fremtiden. Om at det er lov til å tenke utenfor boksen, det er lov til å endre mening om studiene og det kan til og med være gøy. For litt over ett år siden kom jeg inn på et utradisjonelt studie; Applied Psychology in Fashion. Jeg fikk mange skeptiske blikk og kommentarer, men det var dette jeg ville og det kombinerer to ting jeg brenner for – mote og psykologi.


Derfor sitter det langt, langt inne å innrømme at studiet kanskje ikke var helt som jeg så for meg. Jeg sier ikke at jeg angrer, for det gjør jeg overhodet ikke og jeg tror ikke noe utdanning er bortkastet. Jeg har lært så sinnsykt mye på disse fire årene som student, og jeg hadde aldri vært her jeg er i dag om jeg ikke hadde tatt de valgene jeg har tatt. Begge studiene har formet meg til den personen jeg er i dag, og jeg har vokst ekstremt mye.

Når det er sagt så har jeg nok en gang innsett at jeg kanskje ikke ville det jeg trodde jeg ville. Eller, det er kanskje litt feil formulering; jeg er ikke sikker på om denne masteren min tar meg dit jeg vil allikevel. Dessuten skal jeg gjerne være den første til å innrømme at i en alder av 24 år er jeg ikke klar for voksenlivet og alt det har å by på. Det skremmer faktisk livet av meg. Jeg elsker livet som student og det er ingen tvil om at det akademiske er noe for meg. Derfor har jeg nok en gang sett etter løsninger og muligheter innenfor den akademiske verden og kommet opp med to supre alternativer som jeg virkelig ser for meg at passer meg perfekt og vil ta meg dit jeg vil. Mange lurer på hva jeg skal til høsten, og endelig skal dere få svaret – sånn halvveis hvert fall.

MA e-Marketing and Social Media og MA Strategic Branding and Stakeholder Communications er gradene jeg nå vurderer til høsten. Begge to er mastergrader men i helt andre retninger enn psykologi; begge disse tilhører en markedsføringsavdeling. Jeg tror faktisk at noe innen markedsføring er den perfekte kombinasjonen med min bakgrunn innen psykologi og mote, og etter et møte med lederen av den avdelingen ser jeg muligheter og inspirasjon allerede. Det er jo dette jeg vil! Jeg tror dette er det lille ekstra jeg trenger på cv-en for å komme dit jeg vil og kapre drømmejobben i fremtiden. Nå må jeg bare gå inn i meg selv og finne ut av om jeg vil fordype meg i sosiale medier eller om jeg ønsker å jobbe med merkevareutvikling og dermed få en del av sosiale medier med på den måten.

Jeg har både gledet meg og gruet meg til å fortelle om dette, og jeg har ikke engang fortalt noen andre enn de aller nærmeste om denne planen. Å skulle innrømme at ting kanskje ikke gikk som man planla og man så for seg går hardt utover stoltheten min, men vet du hva, jeg gjør dette for min egen del og ikke for noen andre. Til syvende og sist er jeg strålende fornøyd med valgene jeg har tatt hittil i livet som student, og jeg er sikker på at jeg kommer til å være like fornøyd med dette valget.

Er det flere forvirrede studenter enn meg der ute? Husk at du ikke er alene, og det er aldri pinlig å endre mening!

xoxo

22 Comments

 1. Karoline

  Så spennende! Heilt greit å skifte mening underveis, ingenting er bortkastet og tenk så masse man lærer 😊 Blir spennende å følge deg videre uansett ka du måtte velge. Lykke til med valget, det blir nok bra uansett 😊

 2. Anonymous

  syntes du er tøff som skriver om dette! Det er ikke alltid ting blir helt slik som vi tror det skal bli. spesielt i en så ung alder! Akkurat dette med utdanning, jobb og fremtid skremmer meg ganske mye siden det er jo et hav av alternativer. Du er dyktig som har fullført et studie og som nå er klar for noe nytt. Lykke til 😃 <3

 3. Syns det hørtes spennende ut! Man trenger ikke velge tradisjonelt alltid! All respekt til deg som faktisk turde å velge en utdannelse utenfor normalen. Håper du etterhvert finner noe du trives med og er klar til å tre av skolebenken;)

 4. Anonymous

  Du er ikke den eneste som ikke helt hva man vil. Skal starte på studier igjen til høsten og gleder meg veldig. Håper dette er rett vei for meg og at jeg ikke ender opp med å hoppe av og jobbe, igjen.. Lykke masse til med studiene dine! Håper du når dit du vil 😊

 5. Anonymous

  Så spennende! 😊 Begynner selv på mitt siste år av bacheloren min i Markedsføring og er usikker på hvilken retning jeg skal gå når jeg er ferdig, kjenner meg så godt igjen i innlegget om å ikke være helt ferdig med studietiden, sukk! 😊

 6. Anonymous

  Dette hørtes jo superspennende ut og absolutt en master jeg kunne tenke meg å ta om jeg først finner en bachelor som passer meg! Vet du om jeg kan studerer fashion marketing and communication i Barcelona og ta master i en av disse etterpå? Eller hvordan man finner ut av dette? 😊

 7. Anonymous

  Det kan du absolutt! Du må ha en bachelorgrad for å ta den masteren, gjerne innen markedsføring (så det er jo perfekt for deg), men jeg har jo psykologibakgrunn og det er allikevel greit 😊

 8. Anonymous

  tuusen takk for raskt svar! Da vet jeg at det er en mulighet! Gleder meg til å studere igjen – glad jeg har ventet litt med bachelor da jeg alltid har vært litt usikker..
  Lykke til med valget ditt! 😃

 9. Så spennende! Når er det du må søke, har du god tid på deg? Skal du fortsette å studere i London?

 10. Anonymous

  Jepp, det er i London 😊 i England er det rullerende opptak, så man kan i teorien søke frem til skolestart i september / oktober! Men jeg er ferdig med søknaden min og venter bare på et par detaljer, så jeg sender den forhåpentligvis i morgen.

 11. Anonymous

  Så bra!! Håper alt går bra for deg også 😊 studier i Barcelona høres amazing ut, elsker den byen! Lykke til 😊

 12. Anonymous

  Ja, ikke sant! Fantastisk by, men blir ikke studier før evt neste høst. Skal gå et semester på SOFI i Norge først, så får vi se 😊 Stor klem <3

 13. Anonymous

  Så utrolig spennende da 😊 Det er aldri bortkastet med studier tror jeg, og noen ekstra år før man går ut i arbeidslivet er bare bra! Er selv glad jeg startet litt sent med studier, for jeg liker tanken på at jeg er litt eldre når jeg først skal ut i arbeidslivet.

 14. Kjempestolt av deg jeg Christina, og at du deler din erfaring med oss 😊 Er jo helt utrolig alt du får til, og alle opplever på et eller annet vis å gå litt feil oppgjennom livet. Jeg begynte jo på TAF og skulle jobbe på plattform, men elsker nå butikkjobben min 😋 Blir veldig spennende å følge med deg videre, helt sykt at jeg har fulgt med på livet ditt siden FØR du flyttet til London! 😃 For en reise, og utvikling du har hatt <3

 15. Birgitte

  Så spennende! Jeg skal selv ta en master i e-Marketing and Social Media ved Middlesex til høsten, tror det blir veldig bra 😊

 16. Anonymous

  Ååå så gøy! Det er den jeg søker på 😊

 17. Jeg skjønner godt at det ikke er veldig stas å måtte innrømme at ting ikke ble helt som man hadde sett for seg, men virker som du takler det på en veldig bra måte! Gøy å høre at du ser etter andre muligheter og går for dem! Jeg leste i en kommentar at du var ferdig med søknaden din. Er det en vanskelig prosess synes du? Det skal jo mer enn bare karakterer til for å komme inn i Storbritannia, men det virker som du takler det veldig bra. Håper du kommer inn på det du ønsker! 😃

 18. Anonymous

  Tusen takk for fin kommentar, Inga! Det er jo en stor prosess, og da jeg søkte på London College of Fashion var det utrolig mye jeg måtte legge ved. I tillegg til personal statement (motivasjonsbrev), søknadsskjema og karakterer måtte jeg ha med et essay om et bestemt tema og en research proposal. Det var ekstremt mye jobb! Men nå som jeg har motivasjonsbrevet mitt fra i fjor som en slags “mal” har det gått mye kjappere, og på Middlesex som jeg søker nå måtte jeg bare fylle inn et skjema og skrive motivasjonsbrev 😊 Det var gjort på et par dager!

 19. Anonymous

  Fine Marlene, så god du er! <3 Det er rart å se hvor man ender opp i forhold til hva man har tenkt, men så lenge man er fornøyd selv er det det viktigste spør du meg 😊 Tusen takk for fine ord, det er så gøy at du har fulgt med så lenge. Gleder meg til å dele resten med dere <3

 20. Jeg har enda meningen min sååå mange ganger. Det jeg studerer nå er faktisk det fjerde studiet jeg går på… Og selv om det har vært fælt å bytte så mange ganger, og føle at man ALDRI bli ferdig, så er jeg nå 100% sikker på at jeg har valgt riktig, og har (takk og lov) bare ett år igjen 😊 Er lov å endre mening, Christina. Du kommer sikker til å endre den flere ganger til i løpet av livet, men da har du i allefall et supert utgangspunkt! 😉

 21. Det er jo bare kjempefint at du finner det ut no og at du kan endre kurs,
  og som du seier så er ingen utdanning bortkasta!! Lykke til videre, det høres spennende ut 😊
  og du er endå såå ung 😉 ein har nok av år i arbeidslivet foran seg, så litt fleire år på skulebenken skader absolutt ikkje!!

 22. Dette hørtes super spennande ut! Eg hadde ikkje vært i tvil, og gått for den sosiale medier delen 😊

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *